RULES & REGULATIONS

Festivalul STELELE AURII
24-26 mai 2019 - Constanta


Competitia se adreseaza tuturor Institutiilor de dans, cluburilor de stat si private, dansatorilor si participantilor individual.

1. DISCIPLINE :

 • Balet
 • Balet PRO
 • Lyrical
 • Lyrical PRO
 • Jazz
 • Jazz PRO
 • Contemporan
 • Contemporan PRO
 • Dans de Caracter 
 • Dans de caracter PRO
 • Showdance
 • Latino
 • Urban
 • Folclor National
 • Folclor Internarional
 • Etno stilizat
 • MTV show
 • Thematic Dance
 • Acro Dance
 • Open

DESCRIEREA DISIPLINELOR

 1. Balet - Tehnici de balet clasic dansat în papuci de balet sau pantofi. Se pot dansa coregrafii clasice, originale, precum si secvente. Se va juriza in special tehnica dar si emotia transmisa. Balerinele sub 10 ani NU vor volosi poantele. Este permisa folosirea poantelor numai in sectiunile cu varste peste 10 ani.
 2. SECTIUNILE PRO - Se aplica aceleasi criterii de jurizare , la un nivel mai ridicat.  PRO - copiii ce studiaza baletul/ dansul in Unitatile de invatamant de profil (cu >3 antrenamente / saptamana), oferindu-le un avantaj major in dobandirea de tehnica, executie si expresivitate a momentului artistic. Pentru o jurizare cat mai corecta fata de copii, va rugam sa respectati incadrarea in aceste 2 categorii.
 3. Showdance - Se accepta toate tehnicile de dans, bazandu-se in special pe crearea unui show cu impact major asupra publicului. Aceasta categorie cuprinde sectiunea Open dar se adauga un plus de show momentului prezentat.
 4. Lyrical - Dansul Liric este o combinatie intre dansul de balet si jazz modern. Miscarile sunt adaptate melodiei . Se puncteaza interpretarea muzicii si transmiterea emotiilor melodiei. Mișcările unui dansator liric încearcă să arate sensul muzicii.
 5. Jazz - Este premis Jazz-ul clasic, Brodway, Lartn sau Liric. Sunt foarte importante mişcările de izolare (policentrice) paralelism, contracții, colapsuri,coordonare, impulsuri și dansabilitate la diferite niveluri.
 6. Contemporan  - Prezenta stilurilor de dans Graham, Limon, Horton, Cunningham sau Chladek este obligatorie - a fi incluse in dansul prezentat. Sunt permise miscari contemporane și neo-clasice.
 7. Dans de Caracter - Mișcările fac parte din repertoriul baletului clasic inspirate din dansurile tradiționale ale popoarelor europene si nu numai. Printre adaptările populare de dans ale baletului se numără și cele din Ungaria, Rusia, Polonia, Italia, Spania: csárdás, mazurka, tarantella, flamenco etc
 8. Latino - Sunt premise toate stilurile latino precum Salsa, Bachata, Merengue, Tango, Jive , Mambo, Samba, Rumba, etc.
 9. Folclor National / Folclor International - Se puncteaza respectarea temei cu miscarile specifice dansului national / international ( dupa caz ), cosumele si atutudinea.
 10. MTV Comercial - Aceasta categorie contine dansuri inspirate din videocliputile MTV ce pot contine diferite stiluri de dans, show-uri si grupuri populare de cantareti. Se puncteaza si prezentarea, exprimarea, prezenta scenica, dar si tehnica.
 11. URBAN  - Toate stilurile Urban Dance, cum ar fi Locking, Popping, Electric Boogalloo, House, Crumping, Bboying(nu poate domina numărul), Sunt permise dansuri de petrecere, Wacking sau Vogueing. În prezentare artrebui să fie prezente mai multe stiluri recunoscute; de asemenea, caracteristicile (muzica, expresia, șiîmbrăcămintea) ale stilului ar trebui să fie observate. Sunt permise elemente acrobatice, cu toate acestea nu trebuie să domine (Acro Dance) și trebuie să se încadreze omogen în dans. Se puncteaza cosumele ( corespunzatoare stilului ), prezenta scenica si tehnica.
 12. Acro Dance - Acrobatiile si elementele de gimnastica trebuie sa fie prezenta obligatoriu si pot fi combinate cu diferite stiluri de dans astfel incat sa rezultatul sa fie unul spectaculos.
 13. Thematic dance - punerea in scena a unei povesti / teme. Este obligatoriu prezenta decorurilor si accesoriilor. Sunt permise cantari LIVE , precum si orice stil / tehnica de dans.
 14. Open - Toate tehnicile, dansurile și spectacolele care nu se regasesc in celelalte discipline prezentate, ce combina diferite stiluri de dans. Elementele e acrobatica precum Flic , Danilova inainte pot face parte din dans, dar nu puncteaza in plus.
 15. Etno STILIZAT
  Transfigurarea intr-o maniera proprie cu elemente specifice dansurilor nationale prin tehnici mixte 

 AMATORI/ PROFESIONISTI :

 1. AMATORI  - copiii ce practica baletul de maxim 3 ori / saptamana , sedinte a cate maxim 2 ore.
 2. PROFESIONISTI - copiii ce studiaza baletul in Unitatile de invatamant de profil (cu >3 antrenamente / saptamana), oferindu-le un avantaj major in dobandirea de tehnica, executie si expresivitate a momentului artistic. Pentru o jurizare cat mai corecta fata de copii, va rugam sa respectati incadrarea in aceste 2 categorii.

 2. CATEGORII DE VARSTA :

 • 4-6 ani BABY
 • 7-9 ani MINI
 • 10-12 ani COPII
 • 13-15 ani JUNIORI
 • >= 16 ani SENIORI ( limita maxima 20 ani )

* in cazul in care sunt mai mult de 2 dansatori ( duo, trio quartet, formatii si grupuri ), se va lua in calcul media aritmetica a varstelor concurentilor calculata din ziua competitiei . Media rezultata se va incadra intr-o categorie de varsta.
* media varstelor se va rotunji aritmetic ( ex : media varsta 12,5 ani sau mai mare - va fi incadrata la  categoria 13-15 ani )

* ne rezervam dreptul de a solicita dovada varstei copiilor in cazul nerespectarii categoriilor.

ATENTIE
Toate sectiunile SOLO din categoriile de varsta 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani se vor diviza astfel :

 • SOLO 7 ani
 • SOLO 8 ani
 • SOLO 9 ani
 • SOLO 10 ani
 • SOLO 11 ani
 • SOLO 12 ani
 • SOLO 13 ani
 • SOLO 14 ani
 • SOLO 15 ani

Se va lua in considerare varsta din ziua concursului. 

La sectiunea SOLO - este permisa participarea ACELUIASI PARTICIPANT cu maxim 2 coregrafii per disciplina de dans !


 

3. SECTIUNI :

 • Solo - durată max 2.30min (1 dansator )
 • Duo/Trio/Quartet - durată max 3min ( 2-4 dansatori)
 • Grupuri- durată max 3.30 min ( 5-12 dansatori )
 • Formatii- durată max 4.30 min ( > 13 dansatori )

Toti concurentii participanti si ceilalti detinatori de drepturi (parinti / profesori) autorizeaza prin prezenta in cadrul Festivalului Stelele Aurii folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor in scopul promovării, difuzării. Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a altor materiale audio şi video făcute pe scena,la repetiţii şi în culise, pt. Cd-ul evenimentului, site-ul oficial al festivalului sau a oricărui alt produs facute de Festivalul Stelele Aurii.


4. ÎNSCRIERE

Inscrierea se va efectua ONLINE la adresa : http://rdp.steleleaurii.ro/

Inscrierea se va face de catre instructor sau reprezentantul clubului. prin crearea unui cont, dupa care puteti adauga momentele dorite la categoriile de varsta si disciplinele corespunzatoare.

In cazul cluburilor ce doresc participarea cu 2 sau mai multe coregrafii, rugam ca inscrierea momentelor sa se faca de pe acelasi cont al clubului respectiv.

RUGĂM INSISTENT SĂ SE RESPECTE DATA PENTRU A PUTEA FINALIZA DESFASURATORUL cu orele de intrare in concurs aferente.


5. TAXA PARTICIPARE 


Taxele de concurs sunt afisate mai sus si reprezinta taxa de inscriere pentru un copil si o participare.

Taxa de concurs se poate achita cash in :

-BUCURESTI in perioada 6-13 mai la sediul nostru 
Parklake Shopping Center Sector 3 , Nivel minus 2, Langa Banca Transilvania

sau
-CONSTANTA in data de VINERI 17 mai 2019 - HOTEL AURORA - Mamaia in intervalul 12:00-17:00

Sau prin transfer bancar :

CEC BANK 

RO59CECEB41830RON4524276
Asociatia Culturala Stelele Aurii

SPECIFICATI VA RUGAM : 
-NUME CLUB sau ID-urile momentelor platite.


Taxele de concurs sunt afisate mai jos si reprezinta taxa de inscriere pentru un copil si o participare.

6. PREMII

Locurile 1, 2 si 3 vor fi premiate deasemenea cu 1 CUPA si 1 Diploma corespunzatoare locului obtinut. Mentiunile vor primi Diploma.

Deasemnea fiecare dansator participant va primi o medalie si diploma de participare.

 


7. DATA LIMITA

Data limita inscriere 10 mai 2019 ora 13:00!


8. MUZICA

Muzica se va incarca online in sectiunea MOMENTELE MELE.

Este obligatoriu ca instructorul sa aibe la el o copie a melodiei in format .mp3 - pe un dipozitiv STICK , in timpul concurzului.


9. PUNCTAJ

1. Fiecare membru al juriului va puncta urmatoarele 3 caracteristici :

Nivelul tehnic al dansului - 10 puncte

Executie ( armonia tehnicii, muzicalitatea coregrafiei şi a execuţiei ) – 10 puncte

Total : 20 puncte 

2. Respectarea elementelor specifice disciplinei de dans.

Juriul isi rezerva dreptul de a transfera orice moment care nu se incadreaza la disciplina inscrisa, la o categorie corespunzatoare elementelor prezentate in coregrafie.

3. Foile de arbitraj si calculul punctajelor poate fi cerut organizatorilor Festivalului pt a fi vizualizate de catre reprezentantii clubului si dansatori. Rezultatele vor fi afisate pe site dupa terminarea concursului in cel mult 48 ore.

4. Deciziile si punctajele juriului trebuie respectate si nu pot fi modificate de nimeni, decat in cazul erorilor de calcul.


10.REGULI DE ORDIN INTERIOR

1. Fumatul Strict interzis in incinta / interiorul salii.

2. Alimentele si Bauturile sunt strict interzise in sala de spectacol, culise si vestiare.

3. Alimentele si Bauturile sunt permise doar in foyer si curtea institutiei.

4. Rugam pastrarea curateniei in sala si in special in toalete si vestiare.

5. In timpul celor 2 zile de concurs este obligatoriu pastrarea linistii in sala de spectacol, in special in timpul desfasuratii actului artistic.

6. Interzisa blocarea cailor de acces .

7. Cabinele de schimb si foyerul ( zona destinata schimbarii vestimentatiei ) trebuie folosite de catre toti concurentii. Drept urmare trebuie eliberate dupa schimb.

8. Nu se accepta abateri de la regulament ! Astfel de incalcari duc la descalificarea din concurs.

9. Orice persoana care aduce daune locatiei in interior sau exterior din neglijenta sau abuz isi asuma intreaga responsabilitate financiara pentru recuperarea daunei.

10. ESTE INTERZISĂ PARTICIPAREA CU OBIECTE CARE POT DETERIORA SUPRAFAȚA DE DANS (EX: CONFETII, OBIECTE ASCUȚITE, ETC). PENTRU FORMAȚIILE CARE FOLOSESC OBIECTE AJUTĂTOARE – SUNT RUGATE SĂ CEARĂ ÎN PREALABIL ACORDUL ORGANIZATORULUI. CRITERII DE ARBITRAJ

 


Pentru orice informaţie vă stăm la dispoziţie la următoarele numere de telefon :

0721 281 801

https://www.facebook.com/fd.steleleaurii

www.steleleaurii.ro

office@steleleaurii.ro

 

Vă urăm mult succes!